Escena històrica

Projecte Escena Històrica

El Projecte Escena històrica és la unió del teatre i la història. Volem explicar-la amb una mirada fresca, divertida i propera, sense oblidar el rigor i la recerca científica. Es tracta d’un programa d’activitats encapçalades per obres de teatre,  animacions teatrals, audiovisuals… que recreen, amb l’escriptura de guions adaptats, passatges del passat de la Barcelona antiga i sobretot relacionades amb el moviment obrera, la vida quotidiana i els personatges anònims, sobretot en clau femenina. A la vegada, es complementen per altres activitats divulgatives i socials: exposicions, visites guiades, cursos per aturats/des i conferències.

Tenim per missió apropar la vida de fets i persones que van viure el nostre passat històric de Barcelona per mitjà d’eines de fàcil “digestió” i ho fem des de la pràctica de la cultura i la participació social, ja que ho realitzem amb l’ajuda i l'empenta dels veïns i veïnes.

Tenim com a objectius específics aportar valor econòmic i ajudar a superar circumstàncies adverses per les que travessa la societat (crisi provocada per la pandèmia, pèrdua de la memòria històrica, manca d’identitat dels barris, crisi econòmica, gentrificació, desaparició del comerç “històric”, segregació, atur i precarietat laboral).

Ho fem a partir d’una xarxa teixida per l’esforç d’una comunitat formada per més de 130 persones: voluntaris, estudiants i professionals de la cultura, la història i la participació comunitària.

El projecte se situa en una cruïlla cultural esdevenint l’única activitat de recreació històrica interpretada de la Barcelona contemporànea. El moviment en espectadors i assistents que ha creat el projecte des del seu naixement el 2017, amb el nom inicial de Can Batlló Històric, és de més de 3.300 persones.

Vegeu també "Can Batlló Històric - Artixoc".

Resultats en productes, activitat i acció comunitària del projecte:

Obra Completa "En temps del Sr.Muñoz"

Fotografies espectacle "En temps del Sr.Muñoz" per Lluc Miralles

Videoclip espectacle "En temps del Sr.Muñoz"

Documental "Quan tots pugem a escena"

Audiovisual "Història de la Bordeta"

Clip visual "La història et crida?"

Formació sobre "Estilisme d'època" (Sobre el curs)

Trailer "Don Julio, el Retorn"

Obra Completa "Don Julio, el Retorn"

Vídeo-clip musical "La Rumba de Bon Pastor" (Projecte Fluxos - Bon Pastor)

Visites teatralitzades sobre el comerç antic “La Botiga de l’àvia” i Arxiu documental del projecte i sobre la Barcelona antiga, ho trobareu a:  Escena històrica

 

Don Julio, el retorn