Festival Artescape

El Festival ARTESCAPE va néixer el 2005 fruit de la col.laboració entre l’associació ARTIXOC i l’Ajuntament de Barcelona (Districte Sants-Montjuïc). L’activitat proporciona i facilita, per mitjà de l’art urbà, espais d’integració social per a joves amb menys oportunitats. Artescape ha realitzat més de 50 sessions d’activitats als carrers dels barris de Poble-Sec, Sants, Sants-Badal, La Bordeta i La Marina. El 2015 el Festival es renova amb la voluntat de romandre com una activitat destacada dins el panorama de la cultura urbana juvenil de Barcelona però també com una eina de treball social, tal i com era als seus inicis. Per això, en aquella ocasió, aprofitant que se celebren 10 anys del naixement del projecte, es realitza una jornada commemorativa global amb una mostra del que s’ha fet a les edicions anteriors. Els anys següents, es mantenen amb focus d’atenció sobre col.lectius o temàtiques que són d’interès i que cal revindicar, com per exemple, el graffiti fet per dones o el graffiti activista pro drets humans.
Artescape ofereix activitats gratuïtes i obertes a tota la ciutadania, sigui quina sigui la seva procedència o edat i també ofereix un espai d’integració social, amb la participació de joves de perfil vulnerable, ja sigui per les seves condicions precàries de vida o el seu origen immigrat. Les modalitats artístiques que es desenvolupen són: el circ, la percussió, el graffiti, el hip hop, el rap, el break-dance i el free style, la batucada o la capoeira. Des de 2013 el Festival ofereix xerrades-col.loqui al Centre d’Arts Santa Mònica.

Fins avui, el festival ARTESCAPE ha donat cabuda a més de 2300 jovesque practiquen les arts de carrer i ha exercit de plataforma musical per a més de 125 joves artistes emergents de la música rap d’entre 12 i 25 anys. Així mateix, ha afavorit la integració social de més de 520 joves a partir de la seva vinculació a activitats culturals i artístiques de diferent tipus dins de la nostra entitat (el mateix Festival i projectes europeus d’intercanvi, projectes musicals, de dansa i teatre i altres vinculacions associatives) .
A Artescape conflueixen grups i companyies professionals de música (Brincadeira) i altres artistes de l’esprai (Mina Hamada, Turkesa, Joel Bergner, Chan…), del circ, del Hip Hop, etc. Montana Colors és l’esponsor oficial del Festival Artescape.