Viatge a la botiga de l’àvia

“VIATGE A LA BOTIGA DE L’ÀVIA”Escena Històrica

#noescomerçanticescultura

Rutes teatralitzades pel comerç antic. Inclouen tast de productes i disfresses per als més petits.

Els personatges que us acompanyen en cada ruta pertanyen a èpoques diferents: per a la ruta d’Hostafrancs – Sants és el Modernisme i el canvi de segle, i per a la ruta de Sants – Les Corts són els “feliços” anys 20.

La temàtica de les rutes de la Petita Botiga de l’Àvia, sortides fetes a mida per a escoles, instituts i entitats de lleure infantil i juvenil, depèn de la programació de la visita (consulteu).


1. RUTA HOSTAFRANCS – SANTS:

T’expliquem com era el comerç del 1900 a la Carretera de Sants i Creu Coberta.

Ruta Hostafrancs - Sants

El carrer de la Creu Coberta és el carrer principal del barri d’Hostafrancs, que ressegueix l’antiga carretera Reial, i que ja abans ocupava un dels ramals de la Via Augusta romana. El territori que avui ocupa Hostafrancs, era travessat per camins diversos que comunicaven la ciutat amb les vies del Llobregat i la costa, rutes transitades des de temps immemorials.

El nom del barri té el seu origen en el nom de l’hostal que va construir Joan Corrades i Bosch a mitjans del segle XIX, qui comprà el terreny el 1840 i hi donà el nom del poble d’on era originari, Hostafrancs de Sió, a la Segarra.

Durant aquesta ruta viatjarem al passat, recuperarem els sabors i les olors que envoltaven la Creu Coberta i la Carretera de Sants just abans de l’Exposició Universal de 1929.

Com a clients de les millors botigues del món, agafarem el cistell, saludarem la pastissera, el quiosquer, el joier, la venedora de pollets, l’inventor de les ulleres subaquàtiques graduades… i el terrissaire! Ens deixarem guiar per un univers únic, commovedor i singular.


2. RUTA SANTS – LES CORTS:Ruta Sants - Les Corts

T’expliquem com era el comerç dels segles XIX i XX en una ruta que va des de Mercat de Sants a Les Corts.

Viuràs una història espectacular que parla de la industrialització i del desenvolupament social a Sants i a Les Corts: fàbriques, mercats, porcellana, productes químics, cordes, bòbiles, pasta de sopa, oli, ceràmica, filats i teixits…

La població disposava de tramvies, trens, espectacles, cinema, animació i molts altres.

En aquest trajecte ens permetrem el luxe de reviure-ho de la mà de personatges ambientats als “Feliços Anys 20”. També ens endinsarem en un món ple de supersticions, espiritisme i… curanderus.

Com a clients de les millors botigues del món agafarem el cistell, saludarem la peixatera, el
forner, la lletera, l’ebenista, l’òptic, el col·leccionista de joguines, el mecànic de cotxes antics…
Professionals de tots els temps, la majoria, encara ara, a ple rendiment !!


RECUPEREM LA MEMÒRIA I EL PASSAT COMERCIAL DELS NOSTRES BARRIS!

Una visita especialment pensada per a públic familiar.


Per a més informació contacteu amb nosaltres mitjançant el formulari de contacte que trobareu a la pàgina d’Escena Històrica.