Festival Artescape 2018

Cartell realitzat per artista graffiter Doc Toy

Programa:

Dissabte 26 de maig a les 18:30h

Espai Virreina Lab, Taula Rodona "Graffiti, motor de canvi"

amb la participació de:

  • Contorno Urbano,
  • Festival Gar Gar
  • Institut Municipal del Paisatge Urbà (Ajuntament de Barcelona)

 

Dissabte 2 de juny de 11:30 a 20:00h

als jardins de l'estacio Casal Cívic Magòria

  • Concerts a càrrec de l'Escola Jam Session
  • Graffiti, tallers + exhibició
  • I love dance + Allstyle Kids
  • DJ Kisa + Concerts

FESTIVAL ARTESCAPE
Festival juvenil d’arts de carrer
13 anys del projecte

Graffiti, motor de canvi

Abril-maig del 2018

Durant els mesos d’abril i maig del 2018 es durà a terme el Festival juvenil d’arts de carrer, ARTESCAPE. En aquesta edició, la ciutadania i, amb especial èmfasi, els joves, podran participar, de forma gratuïta, a diferents tallers i activitats en els que es practiquen diverses manifestacions artístiques d’art urbà: rap, hip hop, break-dance, graffiti, skate, circ i percussió.

Aquest any el tema que enllaçarà les activitats és un debat sobre els diferents models de festivals d'art urbà o iniciatives que fan servir l'art urbà com a mitjà per la interacció amb l'entorn. L'experiència del poble de Penelles, de l'ONG Difusor, de la Cooperativa Contorno Urbano, del Centre Cívic Boca Nord, l'ONG Jiser o la nostra pròpia experiència en són exemples. Cadascún aportant, en el seu àmbit, la seva experiència, amb els seus objectius marcats i la seva forma de treballar diferenciada que enriqueixen el coneixement. 

Volem que ens expliquin quins objectius s'han plantejat, quins resultats han obtingut, quins elements d'innovació han experimentat i en definitiva, què és el més important que s'ha aconseguit amb la realització del projecte. Això es durà a terme mitjançant una taula rodona/col.loqui que es realitzaria a la sala Virreina Lab al Palau de la Virreina.

Durant la jornada al carrer diversos professionals enfocaran el tema a partir d’accions artístiques i, seguidament, col·laboracions amb escoles del barri, com ara el disseny i elaboració d’un mural participatiu entre l’Institut Joan Coromines i l’Escola Proa.

El mural participatiu, la mostra i les activitats al carrer es realitzaran als jardins de l’estació  Casal Cívic Magòria.