Fluxos (Bon Pastor)

FLUXOS: Explorant itineraris culturals des de l’acció educativa a Bon Pastor

És el nom complet del projecte, abreujat “Fluxos (Bon Pastor)”, que estem duent a terme en aquest barri barceloní en col·laboració amb la Cooperativa La Fàbric@ i el suport de l’Escola Institut El Til·ler, la biblioteca del barri i el Museu d’Història de Barcelona.

Storyboard Fluxos

“Fluxos (Bon Pastor)” és una iniciativa creada sota el projecte paraigües Escena Històrica.

El nom de FLUXOS prové de l’estreta relació del barri amb el riu Besós i amb el pas del temps, els canvis que s’han produït i s’estan produïnt al barri, inclosa la re-urbanització i l’arribada de nous habitants al barri en els darrers anys.

Durant els anys 30 del s.XX la ciutat de Barcelona va rebre un gran flux d’immigració, arrel d’això i en diversos barris de la ciutat es van construir ràpidament petites vivendes, cases d’una o dues plantes, que allotjaven els nous treballadors de les grans fàbriques de la ciutat. En la majoria de casos es van anomenar aquestes àrees “Les Cases Barates”. La remodelació actual del barri, en un cas similar al de la Colònia Castells del barri de Les Corts, preveu l’aterrament de la major part d’aquestes “cases barates”, es mantenen dos carrers que es convertiran en un museu vivent i en un centre d’activitats per al barri. Es construeixen nous habitatges i es trasllada a la gent del barri a les seves noves llars.

Cases Barates Bon Pastor 2004

FLUXOS es centra en la creació d’un vídeo-clip musical (rumba amb tocs de reaggeton) protagonitzat per alumnes de 4t i 5è de batxillerat de l’IE El Til·ler. La filmació estarà localitzada a l’escola, a Les Cases Barates i al riu Besòs. Els alumnes protagonistes reben una formació teatral i històrica. El vídeo-clip recrea escenes de la vida quotidiana dels nens del barri durant diverses dècades, des dels anys 30 fins a l’actualitat.

L’institut escola El Til·ler es caracteritza per incloure una formació musical per a tots els alumnes durant tot el cicle formatiu. En el cas dels alumnes que participen al vídeo-clip, la seva formació s’especialitza en l’ukulele, instrument d’origen portuguès característic de les illes Hawaii. L’ukulele serà el protagonista de la banda musical.

Si esteu interessats en saber-ne més, no dubteu a contactar-nos al correu d’Escena Històrica (l’enllaç anterior us durà al formulari de contacte).

Moltes gràcies pel vostre suport!

——————————————————————–

Aquí teniu el vídeo-clip acabat:

LA RUMBA DE BON PASTOR