Escena Històrica

Escena Històrica és un projecte fruit d’un esforç col·lectiu, que connecta la història amb espectadors, visitants i alumnes.Escena Històrica
Ens defineix…
“La lluita contra l’oblit, l’amor a la identitat i la il·lusió de fer-nos grans sense perdre les arrels”
Volem traspassar a les noves generacions un saber i una esperança d’un futur millor, coneixent, de primera mà, el passat dels nostres barris.

Escena Històrica és un projecte que aposta pel teatre històric fet sobre una base popular de veïns i veïnes dels barris de Barcelona. És una manera d’acostar la història a espectadors, visitants i alumnes. La història explicada per la ciutadania ens fa ser més responsables i ens ajuda a entendre perquè les coses són com són.

La història importa i importa molt.

La nostra visió és convertir el projecte en la unió de l’art dramàtic i la història. Volem explicar-la amb una mirada fresca, divertida, propera, sense oblidar el rigor i la recerca científica. Escena històrica són un conjunt d’activitats encapçalades per obres i animacions teatrals que recreen, amb l’escriptura de guions adaptats, passatges del passat de la Barcelona antiga i el moviment industrial català. Però també hi trobem: audiovisuals, visites guiades, estudis sobre tècniques de l’espectacle (maquillatge, perruqueria i vestuari d’època) i impuls econòmic (protecció del comerç antic).

Tenim per missió apropar la vida de fets i persones que van viure al voltant de les fàbriques i la seva quotidianitat per mitjà d’eines de fàcil “digestió” i ho fem des de la pràctica de la cultura per la transformació de la societat, ja que ho realitzem amb l’ajuda i l’empenta dels veïns i veïnes de la zona. Can Batlló i la Bordeta són el bressol d’un projecte molt necessari pels temps que vivim.

Si vols conèixer més  al voltant del projecte, segueix l’enllaç.