Repensem el consum del tèxtil a les arts escèniques
CONSULTEU LA WEB DEL PROJECTE: vestuariteca.cat
La indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta!
COMPARTIR / DISPOSAR / CIRCULAR
Quan som una companyia de teatre i no disposem d’un vestuari concret, sovint fem una inversió, ja sigui fabricant-lo o llogant-lo. Tot plegat significa un desgast de recursos econòmics i energètics, que podem reduir si ens unim per a compartir vestuari.
La VESTUARITECA vol ser UNA BIBLIOTECA DE VESTITS: un espai físic i també virtual on trobar tot allò que necessites. Volem donar una segona vida al tèxtil que s’acumula als nostres magatzems, però també aliar-nos a altres espais que vulguin cedir material o llogar-lo.
VOLS SUMAR-TE A LA VESTUARITECA?
Compartir, arreglar i recuperar ens ajuda a disposar de més i millors materials. Organitzar aquests materials ens ajuda a utilitzar-los amb rapidesa, trobar allò que busquem i donar-hi una segona vida. Posarem a l’abast tot allò que tindrem, posant èmfasi en el seu ús per a les arts escèniques.
No crearem res allà on ja existeixi i agilitzarem la recerca de béns tèxtils, procurant sensibilitzar i fomentar la consciència ecològica. Cuidarem tots els aspectes basant-nos en principis ètics d’economia circular, economia social i respectuosa amb la diversitat de cultures i de gèneres.
LA VESTUARITECA ALS ALTRES PROJECTES D'ARTIXOC
En tots els projectes que duem a terme i en els quals sigui necessari l'ús de vestuari, accessoris, complements i petit atrezzo, Artixoc fa ús dels fons de La Vestuariteca. En els casos en què és necessari crear i/o comprar vestuari, aquestes peces passen a formar part del fons.
Alguns exemples:
El vestuari de les dues rutes existents s'ha hagut de crear de nou. Ja forma part del fons, tot i que no està disponible per al préstec perquè s'està utilitzant. Part dels complements (barrets, per exemple) s'han modificat a partir de complements i materials originaris del fons i d'altres s'utilitzen tal com eren (bijuteria, per exemple).
Part del vestuari i complements utilitzats en la creació del vídeo-clip de La Rumba de Bon Pastor (producte i part del projecte Fluxos) prové del fons i part s'ha hagut d'adquirir (donacions i compra majoritàriament en establiments de 2a mà). Actualment tot aquest vestuari i complements han passat a formar part del fons de La Vestuariteca.
Us podeu descarregar el dossier informatiu aquí: LA VESTUARITECA. (en pdf)
Si esteu interessats en saber-ne més, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.
Enllaços:
Breu presentació del projecte 2021-22 (en pdf)
I també a les xarxes socials: @vestuariteca